224 klachten Keulse carnavalsnacht

De eerste carnavalsnacht in Keulen leverde 224 klachten op bij de politie, gaande van verwondingen tot vandalisme en aanranding. De politie was in groten getale aanwezig op het evenement om een herhaling van wat er tijdens oudejaarsnacht gebeurde te voorkomen. Toen werd massaal melding gemaakt van aanrandingen en diefstallen door grote groepen migranten.

Hoeveel van de klachten om aanrandingen gaat, is nog niet duidelijk. Daar zal de politie van Keulen later op vrijdag over berichten. Wel is al duidelijk dat de politie afgelopen nacht in totaal 180 mensen heeft opgepakt en dat 11 agenten lichtgewond raakten bij schermutselingen. De politie van de naburige steden Bonn en Duisburg maken melding van een relatief rustige carnavalsviering.

“Mensen steken minder uit”

De toename van het aantal klachten is opvallend, want er is dit jaar minder volk voor de carnavalviering. Dat komt enerzijds door het slechte weer, maar anderzijds natuurlijk ook door wat er op nieuwjaarsnacht is gebeurd. Daarbij komt ook dat de aangiftebereidheid veel hoger is. Ook de politie is veel prominenter aanwezig in het straatbeeld en er zijn ook meer mobiele camera’s. Dat alles zorgt ervoor dat mensen veel minder durven uitsteken.