Abaaoud aangegeven door vriendin nicht

Abdelhamid Abaaoud, een van de terroristen van de aanslagen in Parijs, is aangegeven door een vriendin van zijn nicht. Zij bezorgde de speurders het onderduikadres in Saint-Denis. Bij de inval daar werden Abaaoud en zijn nicht gedood.

De vriendin van Abaaoud’s nicht herkende hem niet meteen door de manier waarop hij gekleed was. Ze herinnert zich wel dat hij glimlachte en "fier op zichzelf" leek. Dat zegt ze aan een interview met de Franse televisiezender BFMTV.

In de nasleep van de inval, zegt de vrouw dat ze door de Franse staat aan haar lot werd overgelaten, hoewel ze het statuut van beschermde getuige heeft. “Ik heb geen leven meer," getuigt ze, "Ik heb geen sociaal leven meer, geen werk, geen vrienden, geen familie. Ze hebben me van de rest van de wereld afgesneden."

In een eerste reactie zei Frans minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve "Al wie hierover interviews verspreidt, dit aan de grote klok hangt in plaats van deze kwestie discreet te behandelen, zoals wij trachten te doen, doen haar een risico nemen."