Kan Bill Cosby nog vrijuit gaan?

Model Chloe Goins, één van de vrouwen die Bill Cosby van seksueel misbruik beschuldigde, ziet af van haar aanklacht. Ze zei in 2008 op een feestje te zijn gedrogeerd en misbruikt. Nu blijkt dat er geen bewijs is dat Cosby op het betreffende feest in Los Angeles is geweest. Goins trekt haar aanklacht daarom in. Ze heeft daartoe een officieel verzoek ingediend.

Het 25-jarige model werd naar eigen zeggen in 2008 door de komiek gedrogeerd en seksueel misbruikt in de Playboy Mansion, toen was ze nog minderjarig. Uit onderzoek bleek dat er geen bewijs was dat zowel Goins als Cosby aanwezig waren op het desbetreffende feest. Ook op de gastenlijsten ontbraken hun namen. Goins trekt zich daarom nu vrijwillig terug uit de zaak.

Alle hoop op twee slachtoffers
Gisteren moest Cosby nog voor de rechter komen in Pennsylvania. Daar hoorde hij of een aanklacht van basketbalster Andrea Constand wegens seksueel misbruik tegen hem zou leiden tot een rechtszaak. Die zaak dateert al van 2004, maar een dag voor de verjaring werd Cosby alsnog vervolgd wegens aanranding. Nu blijkt dat de zaak in 2005 al werd geschikt door een civiele rechtbank. Daarom oppert de verdediging van Cosby dat hij voor deze zaak nu dus niet meer vervolgd kan worden.

Als beide aanklachten wegvallen is dat slecht nieuws voor de tientallen andere slachtoffers. Zij hadden namelijk hun hoop gevestigd op de aanklachten van Goins en Constand, omdat dit de enige twee zaken zijn die niet verjaard zijn. Tot nader order is Cosby dus nog ongeschonden bij de rechters vandaan gekomen.