Dossier President Trump

Trump na verlies: “Te weinig gespendeerd”

In de Verenigde Staten is het bij de Republikeinen nu allen tegen Marco Rubio. Die heeft het eergisteren verrassend goed gedaan bij de eerste voorverkiezing in Iowa. Donald Trump, die verrassend op de tweede plaats eindigde, heeft dan weer een verklaring gevonden voor zijn nederlaag.

Marco Rubio is de man van het moment bij de Republikeinen. Op campagne in een restaurant in New Hampshire verkoopt hij zich als de Republikein die ook Democraten kan overtuigen. “Dit land kan zich geen Hillary Clinton of Bernie Sanders veroorloven. Ik kan onze boodschap overbrengen aan mensen die nooit eerder voor ons gestemd hebben. Zo winnen we de verkiezingen en de toekomst.”

Donald Trump verloor verrassend van Ted Cruz in de eerste voorverkiezing. Maar de miljardair heeft daar nu een verklaring voor gevonden. “Ik heb veel minder geld uitgegeven dan al de anderen. Als ik had geweten dat ze me in Iowa zo graag zien, en dat doen ze, zoals je weet, dan had ik misschien wat meer geld uitgegeven en had ik er misschien wat meer tijd doorgebracht. Dan had ik er misschien gewonnen.”