Vliegtuig aan grond na explosie in romp

Een passagiersvliegtuig heeft gisteren een noodlanding moeten maken na een explosie aan boord. Al snel na het opstijgen in Somalië maakte een vermoedelijke bom een gat in de romp van het toestel, een Airbus A321. Eén passagier werd daardoor uit het vliegtuig gezogen. Dat meldt The Daily Mail.

De vlucht D3159 was op weg van de Somalische stad Mogadishu naar Djibouti. Vijf minuten na opstijgen ging het echter al mis: een explosie zorgde voor heel wat paniek. Vermoed wordt dat de ontploffing het gevolg was van een bom, maar die berichten worden momenteel nog niet bevestigd.

De explosie zorgde voor een groot gapend gat in de romp. Volgens ooggetuigen vloog ook een man in brand en werd hij uit het vliegtuig gezogen. De luchtvaartmaatschappij Daallo Airines verklaart in ieder geval dat er nog twee andere passagiers lichtgewond raakten. Na de explosie kon de piloot het toestel en de passagiers veilig aan grond brengen.

Officieel is er nog geen sprake van sabotage, maar vermoedelijk zit de terroristische organisatie al-Shahab achter het incident. Somalië is al een tijdje in de ban van terreurdaden georganiseerd door de groep. 

Foto: Harun Maruf (Twitter)