Protesten aan Grieks-Macedonische grens

 

Honderden migranten voeren protest aan de belangrijkste weg naar Macedonië in het Noorden van Griekenland. Ze zijn boos omdat hun reis naar Noord-Europa vertraging oploopt omdat taxichauffeurs en boze boeren de weg versperren. Die boeren zijn op hun beurt boos omdat de overheid pensioenhervormingen wil doorvoeren.

Onder de migranten bevinden zich vooral Syrische vluchtelingen. Ze roepen luid 'Macedonië'. Een andere groep van zo'n duizend vluchtelingen gaat dan maar te voet naar de Macedonische grens.

Tractors blokkeren weg
De vluchtelingen zijn boos omdat taxichauffeurs en boze boeren de weg blokkeren. De taxichauffeurs staan aan de Macedonische kant van de grens. Zij protesteren omdat treinen en bussen voorrang krijgen om de migranten naar West-Europa te brengen, en zij zelf geen winst kunnen maken. Aan de Griekse kant van de grens blokkeren boeren de doorgang met hun tractors omdat ze tegen de pensioenshervormingen zijn die de overheid wil doorvoeren. 

Grens toe
Enkele dagen geleden was de grens van Griekenland met Macedonië nog tijdjelijk gesloten voor vluchtelingen. Meer dan 62.000 mensen kwamen afgelopen maand aan in Griekenland aan per boot.