Dossier President Trump

"Sanders is morele winnaar"

"Bernie Sanders is eigenlijk de morele winnaar, van hem kregen we de overwinningsspeech”, dat zegt VTM NIEUWS-correspondent Greet De Keyser vanuit Des Moines in Iowa. “Sanders is van totale onbekendheid naar de eerste plaats gestoten. Maar er is nog altijd geen officiële winnaar bij de Democraten omdat een aantal stemmen nog steeds niet geteld is. Sanders zou nu ook vragen voor een hertelling.”

“Hillary Clinton heeft zichzelf wel al uitgeroepen als overwinnaar. Maar volgens Russia Today vraagt Bernie Sanders nu een hertelling van de stemmen, omdat er maar een erg klein verschil was tussen hem en Clinton. Daarover is wel nog geen bevestiging van de Sanders-campagne.”

“Imago onoverwinnelijke kandidaat doorbroken”
“Dat Donald Trump niet als eerste eindigt, heeft ermee te maken dat hij niet aan het laatste debat heeft deelgenomen”, zegt De Keyser. “Uit de eerste analyses blijkt dat de kiezers die in de allerlaatste week beslist hebben, dus na het debat dat hij weigerde, gekozen hebben voor Marco Rubio. De kiezers van Trump gaan wel naar zijn bijeenkomsten, maar gaan niet allemaal stemmen voor hem.”

“Toch maakt hij zeker nog een kans. Volgende week in New Hampshire ligt hij fel voor op Ted Cruz. Maar zijn imago van onoverwinnelijke kandidaat is nu wel doorbroken.”

Lieveling Rubio
“Trump stond maar net boven Rubio. Ook hij maakt zeker nog kans. Hij is trouwens de lieveling van het partijestablishment. Zijn campagne is nu weer op de kaart gezet. Ook hem moeten we zeker in het oog houden in New Hampshire.”