Van Shenfield naar Sheffield, via Berlijn

Zo’n tien euro besparen op een treinticket door gewoon een vliegtuig te nemen? Het kan. Deze geldbewuste tiener is daar het levende bewijs van. En daarvoor keek de jongeman niet op een kilometer meer of minder.  

De afstand tussen Sheffield en Shenfield bedraagt zo’n 280km, oftewel zo’n drie uur op de trein. Toch koos de geldbewuste blogger Jordon Cox voor een alternatief. Hij nam het vliegtuig. De 1.600 kilometer extra deed er voor hem niet toe, want hij bespaarde er tien euro mee.

De jonge Brit, afkomstig uit Essex, moest naar Sheffield, waar hij een cursus zou geven over het fenomeen besparen met kortingsbonnen. Voor de heenreis moest de tiener slechts 25 euro op tafel leggen. Om terug te keren, bleek de goedkoopste optie plots 61,5 euro te kosten. Jordon ging op zoek naar een alternatief en ontdekte dat hij met Ryanair goedkoper af zou zijn.

Bovendien vond hij ook een manier om ondertussen nog een uitstapje naar Berlijn centrum te plannen, terwijl hij nog steeds geld aan het besparen was. En dat laatste blijkt Jordons talent te zijn. Eerder haalde hij de media al eens omdat hij 5 cent aan de kassa betaalde, terwijl er voor 600 pond (785 euro) in zijn winkelkar lag. Dit door kortingsbonnen te gebruiken.