Station Rome ontruimd door speelgoedwapen

Het station van Roma Termini, het belangrijkste station van de Italiaanse hoofdstad, is maandagavond ontruimd omdat er een man met een wapen op de sporen gezien werd. Dat heeft Ferroviere dello Stato, de Italiaanse openbare spoorwegmaatschappij, meegedeeld. Achteraf werd duidelijk dat het om een speelgoedgeweer ging. 

In de vooravond ontstond paniek toen enkele reizigers een man met een geweer zagen in het station. Toen de man werd opgemerkt, ging hij er met een trein vandoor. Uit voorzorg werd het station een tijd geëvacueerd. 

De man werd aangetroffen in Anagni, zo'n vijftig kilometer van Rome. Bij zijn arrestatie bleek hij enkel in het bezit van een speelgoedwapen. De man, ongeveer veertig jaar, was verward en verklaarde dat het wapen een cadeau voor zijn zoontje was. 

De beveiliging in Rome is opgedreven omdat de Iraanse president Hassan Rohani enkele uren eerder in de Italiaanse hoofdstad was aangekomen. Een eerder bezoek van het Iraanse staatshoofd aan Rome moest nog worden uitgesteld wegens de terreuraanvallen in Parijs van 13 november.