Canada: 4 doden bij schietpartij op school

Bij een schietpartij in een school in een Aboriginalreservaat in Canada zijn vrijdag vier doden en een aantal gewonden gevallen. Dat meldt de federale Canadese politie. Een jongeman werd opgepakt.

Eerst was er sprake van vijf doden, maar nu blijkt dat er slechts vier dodelijke slachtoffers zijn, aldus politiecommissaris Maureen Levy. Levy sprak ook van "een aantal gewonden", zonder meer details te geven. Premier Justin Trudeau meldde eerder dat er twee zwaargewonden waren.

De schietpartij deed zich voor op de middelbare afdeling van de gemeenteschool van La Loche, een gemeente met een 3.000-tal inwoners op 860 kilometer ten noordwesten van de provinciehoofdstad Regina. Op de school zitten 900 leerlingen. De schutter opende het vuur rond 13.00 uur plaatselijke tijd (20.00 uur Belgische tijd).

Dit is een "vreselijke en tragische dag", aldus Trudeau, die bevestigt dat de vermoedelijke schutter is opgepakt en de situatie onder controle is. De premier verschafte nog geen extra informatie over de leeftijd en de identiteit van de slachtoffers. Volgens Trudeau gaat het om het zwaarste schietincident is een school in 26 jaar.