Oostkust VS bibbert voor winterstorm

De Amerikaanse Oostkust zet zich schrap voor de strengste winterstorm in jaren. De Amerikaanse weerdienst verwacht dat de storm, die gepaard zal gaan met hevige sneeuwval en felle windstoten, vrijdag de kust treft. Er is een officiële waarschuwing afgegeven.

Zo zou er op slechts enkele uren tijd 30 centimeter sneeuw kunnen vallen. In de Amerikaanse media wordt alvast gesproken over een sneeuwstorm - Jonas gedoopt - die mogelijk historische proporties zal aannemen. Volgens televisiezender CNN moet mogelijk het sneeuwrecord uit 1922 er aan geloven.

In grootsteden als New York, Washington en Boston bereiden de autoriteiten zich voor op een enorme hoeveelheid sneeuw, en in Washington hebben zich inmiddels 2.000 vrijwilligers aangemeld om ouderen en mindervaliden te helpen bij het sneeuwruimen. 

Voorproefje
Obama kreeg deze ochtend al een voorproefje van de storm toen hij van het vliegtuig stapte in Detroit, om de jaarlijkse autoshow er bij te wonen. 

In het verleden zorgden dergelijke stormen in de Verenigde Staten voor grote stroompannes doordat de elektriciteitsleidingen het onder de enorme sneeuwmassa begeven. Indien het 24 uur aan een stuk sneeuwt, zoals vele meteorologen voorspellen, dan zou ook het vliegverkeer lam liggen, bericht CNN.