Palin spreekt steun uit voor Trump

Sarah Palin, de vroegere gouverneur van Alaska en kandidaat voor het vicepresidentschap in 2008, heeft haar steun uitgesproken voor de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Palin ligt erg goed bij de conservatieve krachten in de VS en kan Trump dus extra aanhangers bezorgen.

Palin zegt trots te zijn om Trump te steunen als president. In 2008 was ze running mate van presidentskandidaat John McCain, die het uiteindelijk moest afleggen tegen Barack Obama. Palin liet zich toen meermaals opmerken door een zeer agressieve stijl. Vaak ook over het randje, meer dan een keer maakte ze een pijnlijke uitschuiver.

De steunbetuiging betekent niet dat Palin nu meteen running mate wordt van Trump, maar ze is wel de grootste naam die tot nog toe haar steun uitsprak. In de VS is ze een heuse televisiester. In Iowa liet ze zich meteen weer uit in haar gekende stijl: “Zijn jullie klaar voor een opperbevelhebber die onze troepen hun werk laat doen om IS te vernietigen”, riep ze. Palin speelde ook meteen in op een gevoelig thema voor komende verkiezingen, de wapenwetgeving. “Wie meer dan hij is gekend om het bevel te kunnen geven om te vuren?”. 

Het duo koos niet toevallig voor een meeting in Iowa om hun bondgenootschap kenbaar te maken. In die staat is een nek-aan-nekrace tussen Trump en Ted Cruz. Op 1 februari vinden er voorverkiezingen plaats.

Bekijk ook: De blunders van Palin