Schietpartij op unief in Peshawar, 19 doden

Bij de aanval op een universiteit in de buurt van de Pakistaanse stad Peshawar zijn er 19 doden gevallen. Dat heeft de regionale politiechef laten weten. De operatie van de veiligheidstroepen is afgelopen. De Pakistaanse taliban hadden de aanval eerst opgeëist, maar verklaarden later dat ze er niets mee te maken hebben.

Volgens een militaire woordvoerder zouden zij zich verschanst hebben in twee gebouwen van de universiteit en zouden ze omsingeld zijn. Zeker dertig mensen raakten gewond. De aanval op de universiteit in Charsadda, een stad op een 50-tal kilometer van Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, begon rond 09.30 uur plaatselijke tijd. Op het moment van de aanval waren er ongeveer 3.000 studenten op de universiteit. Op televisiebeelden was te zien hoe honderden studenten vluchtten. Onmiddellijk na de aanval kwamen al militaire eenheden aan de universiteit aan.

Taliban
Kort na het drama eisten leden van de Taliban de aanslag op. Intussen hebben zij hun woorden teruggetrokken en verklaarden ze niets te maken hebben met de aanslag.

In december 2014 werden in een school in Peshawar nog 136 kinderen vermoord. Na die aanval startte het Pakistaanse leger een groot offensief tegen de extremisten.