Dossier President Trump

De Keyser volgt Trump op campagne

Met nog een paar weken te gaan voor de start van de Amerikaanse voorverkiezingen, jaagt Republikeins kandidaat Donald Trump letterlijk op elke stem. Gisteren praatte hij voor 11.000 studenten aan de oerconservatieve Liberty University in Virginia. Maar de meningen over Trump blijven verdeeld, want niet iedereen kan zich vinden in zijn radicale ideeën.

Trump probeerde op zijn typische manier de kiezers voor zich te winnen, door zich onder meer af te zetten tegen de huidige politici. “In heel wat staten lig ik mijlenver voor op de rest. Andere politici praten alleen maar en ondernemen geen actie. Als ik zeg dat ik een muur ga bouwen, zeggen ze me allemaal dat dat onmogelijk is. Natuurlijk kan ik een muur bouwen. Het is simpel, kijk naar China.”

Over twee weken starten de voorverkiezingen in de Verenigde Staten en Trump is nog op zoek naar extra stemmen. In Virginia joeg hij dan ook op de stem van de conservatieve christenen, maar die zijn erg verdeeld over de radicale standpunten van Trump. “Ik weet nog niet goed wat ik over hem moet denken”, aldus een studente. Anderen verkiezen dan weer de standpunten van Trump’s dichtste achtervolger, Ted Cruz.