Eerste verdachte Keulen in cel

Na de massale aanrandingen van vrouwen tijdens Nieuwjaarsnacht in de Duitse stad Keulen zit een eerste verdachte op beschuldiging van seksuele agressie in de cel. Het gaat om een 26-jarige Algerijnse asielzoeker.

Het is de eerste persoon die ten laste wordt gelegd van een slachtoffer seksueel belaagd te hebben in groep, en daarbij haar gsm gestolen te hebben. Dat zei de Keulse procureur-generaal Ulrich Bremer. De Algerijn werd in het weekeinde opgepakt samen met een andere 22-jarige Algerijn, die een gsm had gestolen maar geen seksueel delict zou hebben begaan. Beiden verbleven in een opvangkamp in Kerpen (Noord-Rijnland-Westfalen). 

Volgens Bremer gaat het bij de 26-jarige om de eerste beschuldigde van Nieuwsjaarsnacht, die door een vermoedelijk seksueel delict nu in voorhechtenis zit. Hij heeft nog niets gezegd over de beschuldigingen. Het Keulse Openbaar Ministerie voert naar eigen zeggen onderzoek tegen 21 beschuldigden, waarvan er 8 in voorhechtenis zitten. Bij de meesten gaat het om diefstal.