Dossier Vluchtelingencrisis

Documentairemakers aangevallen in Calais

In het vluchtelingenkamp in Calais zijn twee Nederlandse documentairemakers het slachtoffer geworden van een overval. Ze waren aan het filmen toen ze plots werden aangevallen door drie vluchtelingen. Andere migranten schoten de Nederlanders te hulp en verjoegen de aanvallers. Fotograaf Teun Voeten deelde de videobeelden via Facebook.

Op de beelden is te zien hoe drie jongemannen Voeten op de grond duwen, terwijl hij om hulp roept. Daarna richten ze zich op videokunstenaar Maaike Engels die blijft filmen. Het is niet zeer goed te zien maar de aanvallers zouden gewapend zijn met een mes en pepperspray.

Vluchtelingen schieten te hulp
Vervolgens schieten andere vluchtelingen de belaagde documentairemakers te hulp. Ze verjagen de overvallers en lopen hen achterna.

Wantoestanden
Engels en Voeten waren in Calais om er 'Calais: Welcome to the Jungle' te draaien over de wantoestanden in het vluchtelingenkamp. De videobeelden tonen pijnlijk aan hoe schrijnend de situatie er is.

Nearly robbed in the Calais refugee camp by migrants while shooting with Maaike Engels for our doc. Other migrants came...

Posted by Teun Voeten on Saturday, January 16, 2016