Hier dook drugsbaron 'El Chapo' onder

Het Mexicaanse leger heeft beelden verspreid van een inval in één van de onderduikplaatsen van drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman. De beruchte crimineel was bijna zes maanden lang voortdurend op de vlucht voor de Mexicaanse autoriteiten na zijn ontsnapping uit een streng bewaakte gevangenis. Vorige week werd hij terug opgepakt.

Op de beelden is te zien hoe het bescheiden ‘safe house’ verborgen ligt in een bosachtig gebied in de bergen. De berghut lijkt in alle haast te zijn achtergelaten voor de komst van de soldaten. Zo ligt het nog vol met kleren, boeken en medicatie.

Terug in oude gevangenis
Dit was trouwens niet het enige adres waar ‘El Chapo’ onderdook. Gedurende zes maanden verplaatste de drugsbaron zich waarschijnlijk van het ene naar het andere ‘safe house’, op de hielen gezeten door de Mexicaanse autoriteiten. Momenteel zit hij onder verhoogde bewaking opnieuw in de gevangenis van Altiplano, waar hij maanden geleden ontsnapte.

Spectaculaire ontsnapping
De spectaculaire ontsnapping van 'El Chapo' ging de wereld rond. Via een tunnel van maar liefst anderhalve kilometer ontsnapte hij uit de hoogbeveiligde gevangenis van Altiplano. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij plots verdwijnt achter het muurtje tussen de douche en de rest van zijn cel.

Gewelddadige arrestatie

Eerder verspreidde de Mexicaanse autoriteiten al beelden van de arrestatie van 'El Chapo' Op de beelden is te zien hoe de politie erg gewelddadig te werk gaat. Bij de raid lieten vijf mensen het leven, zes raakten er gewond, waaronder ook één politieagent.