Ravage na botsing truck met trein

In het Franse Beuveille zijn een vrachtwagenbestuurder en een machinist op het nippertje aan de dood ontsnapt na een zware botsing. Rond 4u vanmorgen verloor de trucker door de ijzel de controle over zijn stuur, waardoor zijn vrachtwagen op de sporen belandde. Net op dat moment kwam een Belgische goederentrein met een hoge snelheid aangereden. De botsing zorgde voor een totale ravage en een ontsporing van de locomotief en tien wagons. Als bij wonder vielen er geen doden. Dat bevestigt Veerle Van Mierlo van B Logistics aan VTM NIEUWS.

Nipt aan dood ontsnapt
De vrachtwagen geraakte niet meer op tijd van de sporen maar de bestuurder kon wel op tijd uit het voertuig springen. Hij kwam ervan af met een gebroken been. De machinist is ongedeerd maar verkeerde wel in shock na het ongeval. Uit beelden van de Franse krant 'Le Républicain Lorraine' blijkt hoe groot de ravage is.

De Belgische goederentrein was met een lading staal onderweg vanuit Straatsburg naar ons land. Het bergen van de brokstukken kan volgens B Logistics wel een week duren. Hoewel het om een drukke lijn gaat voor vrachtverkeer zijn omleidingen ondertussen mogelijk.

Foto: Le Républicain Lorraine.