Lawine treft groep scholieren: 3 doden

Bij een lawine in het skistation Deux Alpes in de Franse Alpen zijn minstens drie mensen gestorven. Twee schoolkinderen en een Oekraïense toerist lieten het leven. De schoolkinderen waren met een tiental medeleerlingen en hun leerkracht aan het skiën op een gesloten piste. Dat schrijft BBC op basis van de autoriteiten.

Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich een 14-jarig schoolmeisje. Eerder zeiden de lokale overheden dat het om een schooljongen ging. Over de identiteit van de tweede scholier werd nog niet gecommuniceerd.

Alle overlevende scholieren teruggevonden
De Oekraïense toerist bevond zich op het moment van de feiten ook op de gesloten skipiste, maar behoort niet tot de schoolgroep. Burgemeester Pierre Balme bevestigde dat de piste afgesloten was. Alle overlevenden van de schoolgroep zijn teruggevonden. Drie van hen zijn er slecht aan toe, zegt Jean-Luc Villeminey van de lokale politie.

De hulpdiensten - vier helikopters en een honderdtal reddingswerkers - zijn nog steeds op zoek naar overige vermisten, aldus Villeminey. De scholieren, afkomstig uit het Zuid-Franse Lyon, waren in het kader van de sportlessen aan het skiën en volgens radiozender France Blue waren het allemaal ervaren skiërs. De leerkracht werd bewusteloos teruggevonden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble.