Op reis? Hier is meeste kans op internet

Wie dit jaar een vakantiehuisje of appartement huurt in Oost-Europa heeft meer kans op een goede internetverbinding dan wie in West-Europa blijft. Dat blijkt uit een onderzoek naar de meest internetvriendelijke landen van HomeToGo, een zoekmachine voor vakantieaccommodaties. In Scandinavië is de kans op goed internet het kleinst.

De top 3 bestaat uit Macedonië, Wit-Rusland en Servië. Daar zijn maar liefst 19 van de 20 vakantieaccommodaties voorzien van internetverbinding. Alle Oost-Europese landen hebben trouwens een aanzienlijk hogere ratio vakantiewoningen met internetverbinding. Naast de top 3, scoren Oekraïne en Letland bijzonder goed. Nederland, Luxemburg en Monaco zijn de enige West-Europese landen met een ratio van meer dan 80 procent. In België is er 76 procent kans op degelijk internet in een vakantiehuisje. Opmerkelijk is dat de Scandinavische landen het laagste scoren op 'internetvriendelijkheid'. Zweden, Denemarken en Finland bengelen helemaal onderaan.

HomeToGo heeft 1,3 miljoen vakantievoorzieningen uit 44 Europese landen vergeleken om erachter te komen waar reizigers de beste kans hebben op een vakantieaccommodatie met internetverbinding. Kanttekening bij het onderzoek is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen gratis en betalend internet. Het gaat ook enkel om vakantieaccommodaties, niet om hotels.

Bron: hometogo.nl