Dossier Terreur in Parijs

Foto's tonen Abdeslam op de vlucht uit Parijs

De Franse zender BFMTV heeft de eerste beelden te pakken gekregen van Salah Abdeslam, na de aanslagen van 13 november in Parijs. De beelden zijn gemaakt vlak bij de Belgische grens door de bewakingscamera van een tankstation. Abdeslam ziet er op de beelden opvallend kalm uit.

Salah Abdeslam is op 14 november rond 9.45 uur gestopt aan het tankstation samen met zijn kompanen Hamza Attou (21) en Mohammed Amri (27). Het drietal wordt er gefilmd door een bewakingscamera. Op een van de beelden is Abdeslam te zien, samen met Hamza Attou. Terwijl de twee op weg zijn naar de winkel van het tankstation, is Mohammed Amri de VW Golf aan het bijtanken.

Nog niet geseind
Het trio was al aan meerdere politiecontroles ontkomen, omdat Abdeslam nog niet geseind stond in verband met de aanslagen in Parijs. Ze blijven 12 minuten ter plaatse, om iets voor 10 uur zet het drietal hun weg voort naar Brussel, waar Amri en Attou hun kompaan afzetten in Laken. De twee worden op 15 november opgepakt in Molenbeek.

Amri beweert volgens zijn advocaat dat Abdeslam hem had opgebeld omdat hij autopech had. Abdeslam is nog altijd spoorloos.