Geen negatief reisadvies Egypte

Er komt geen negatief reisadvies naar Egypte. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen bij Buitenlandse Zaken. Wel wordt reizigers aangeraden waakzaam te zijn, maar dat was al zo na de vermoedelijke aanslag op een Russisch vliegtuig op 31 oktober. 

Een 150-tal mensen is deze ochtend met touroperator Thomas Cook afgereisd naar de badstad Hurghada, waar gisteren een aanval van veronderstelde jihadisten plaatsvond aan een hotel. Thomas Cook bood de klanten de mogelijkheid om kosteloos om te boeken naar een andere bestemming, maar daar gingen slechts twee mensen op in. Jetair vliegt pas zondag op Hurghada. Volgens de touroperators komen er weinig ongeruste telefoontjes. Thomas Cook zal de geplande vluchten voor de komende dagen dan ook gewoon uitvoeren. Ook bij Jetair verandert er voorlopig niets.

Volgens Buitenlandse Zaken is er voorlopig geen reden om het reisadvies aan te passen. "De ordediensten hebben snel en doortastend opgetreden", valt daar te horen. Gisterenavond vielen twee mannen toeristen in het Bella Vista Hurghada Hotel aan. Er vielen drie gewonden: twee Oostenrijkers en een Zweed.