Nieuwe beelden tonen verwijderen 'bomvest'

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het incident in Parijs waar een man aan een politiekantoor is doodgeschoten. De man wilde het kantoor binnendringen, terwijl hij met een mes zwaaide. De beelden zijn gemaakt vanop een balkon aan de overkant van de straat. Ze tonen hoe een hond en twee mensen van de ontmijningsdienst een uur na de schietpartij, het lichaam van de man voorzichtig benaderen.

Het team stapt eerst enkele keren rond het lichaam en wandelt dan weer even weg. Een van hen komt terug, knielt neer en haalt een schaar tevoorschijn. Vervolgens knipt hij de vest van de man voorzichtig open. Naast de verdachte staat ook een robot die het lichaam eerst heeft onderzocht.  Ondertussen staan andere eenheden in opperste staat van paraatheid. Als de vest volledig is openknipt is duidelijk te zien dat de man iets rond zijn lichaam draagt. Later blijkt het om een valse bommengordel te gaan. Het mes dat de verdachte trok was wel echt. 

Identiteit
De man die gisteren werd doodgeschoten aan het politiekantoor in Parijs is nog steeds niet geïdentificeerd. “Er circuleren op dit moment nog twee namen, maar de gsm van de man is van goudwaarde voor de identificatie. Het is een kwestie van tijd eer er zekerheid is over de identiteit van de man.”