“Kleuter in IS-video is mijn kleinzoon”

De 6-jarige jongen die zondag opdook in een propagandavideo van IS, is volgens Henry Sunday Dare zijn kleinzoon. De man uit Londen zegt dat er geen twijfel mogelijk is: “Dit is Isa Dare, mijn kleinzoon.” Zijn dochter Grace Dare verliet Groot-Brittannië enkele jaren geleden om te gaan strijden in Syrië.

De grootvader is gechoqueerd is door de beelden: “Het kind in die video, dat is mijn kleinzoon. Geen twijfelen aan.” Hij negeert de telefoons van zijn dochter omdat “haar vertrek een schande voor de familie is”, maar zijn kleinzoon kan hij niet negeren. “Ik ken hem zo goed. Hij is nog maar een kind. Het is duidelijk dat IS hem wil gebruiken als een schild en dat hij niet weet wat hij doet.”

"Imbeciel"

In de video werden vijf mannen geëxecuteerd omdat ze als Britse spionnen zouden ingezet worden. De gemaskerde strijders bedreigden verder de Britse premier David Cameron, die als een “imbeciel” en een “slaaf van het Witte Huis” bestempeld wordt. De jongen komt op het einde van de video in beeld en zegt dat IS alle ongelovigen zal doden.