God als terrorist op cover Charlie Hebdo

Eén jaar na de dodelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, pakt het Franse satirische tijdschrift uit met een opmerkelijke cover. God is te zien met een kalasjnikov en gehuld in bebloede kleren, met als titel: '1 an après, l'assassin court toujours', een jaar later loopt de moordenaar nog steeds rond.

Miljoen exemplaren
Het tijdschrift zal voor de gelegenheid op zo'n miljoen exemplaren worden gedrukt, waarvan tienduizenden naar het buitenland worden verstuurd. In het nummer staan tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous en Honoré. Daarnaast werkten ook buitenstaanders mee aan het tijdschrift, waaronder minister van Cultuur Fleur Pellerin, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche.

Pleidoor voor secularisme
Hoofdredacteur Riss, die zelf zwaargewond raakte bij de aanslag, schreef een editoriaal waarin hij het secularisme verdedigt en fanatici van de islam en andere geloven veroordeelt. "De overtuigingen van de atheïsten en de seculieren kunnen echter nog meer bergen verzetten dan het geloof van de gelovigen", besluit hij.

Jaar na aanslag
Zo'n jaar geleden kwamen twaalf personen kwamen om bij de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Een week later bracht het blad 'een nummer van overlevenden' uit, waarvan zo'n 7,5 miljoen exemplaren werden verkocht. Momenteel verkoopt het tijdschrift wekelijks 100.000 exemplaren, naast 183.000 abonnementen. Voor de aanslag lag dat aantal slechts op 30.000.