"Hillary Clinton hoort thuis in de cel"

“Hillary Clinton heeft IS samen met Obama gecreëerd.” De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zich nog een keer laten gaan op een campagnemeeting in Biloxi, Mississippi. “Iedereen weet trouwens dat Clinton in de cel zou moeten zitten”, vervolgde hij.

Aanleiding voor zijn uitspraken is het protest in Teheran van gisteravond. Een boze menigte bestormde de Saoedische ambassade naar aanleiding van de massa-executie in het land. Trump zei daarover: “Ze branden de ambassade af. Iran wil natuurlijk Saoedi-Arabië overnemen. Ze willen de olie, oké? Ze hebben die altijd gewild.” Hij ging verder: “Hillary Clinton heeft IS samen met Obama gecreëerd.”

"In de cel"
Volgens Trump hoort Clinton ook thuis in de gevangenis. “Het is een corrupt systeem. Iedereen weet dat ze in de cel zou moeten zitten. Wat ze deed met de e-mails is een schande. De levens van mensen die 5% deden van wat zij heeft uitgespookt, zijn verwoest.” Trump verwijst naar het e-mailschandaal toen Clinton minister van Buitenlandse Zaken was. Ze gebruikte toen een privé-emailadres en geen overheidsaccount.