Dubai: 16 gewonden bij brand in luxehotel

In een luxehotel in Dubai, bij het hoogste torengebouw van de wereld, de Burj Khalifa, heeft donderdag een enorme brand gewoed. Rond de Burj Khalifa waren al toeschouwers voor het nieuwjaarsvuurwerk aan het toestromen. Iedereen die aanwezig was in het hotel kon geëvacueerd worden. Minstens zestien raakten gewond.

"Er is een brand gemeld in hotel Address Downtown. De autoriteiten zijn ter plaatse om het incident aan te pakken", meldde de persdienst van de regering van Dubai rond 18u30 Belgische tijd op zijn Twitter-account.

Getuigen bij de Burj Khalifa zeiden dat langs de muren van het hotel immense vlammen te zien waren. Volgens een van de getuigen, Raphaël Slama, verspreidde het vuur zich snel over een tiental verdiepingen.

Minstens 16 mensen raakten gewond. Eén persoon kreeg een hartaanval maar overleefde. Onder de gewonden zijn geen kinderen, voegde de persdienst er in een tweet aan toe.

Rond 20.30 uur Belgische tijd was de oorzaak van de brand nog onbekend. De festiviteiten voor Nieuwjaar in Dubai gingen ondanks de enorme brand door.