Ook aanslag in Ankara op nieuwjaar verijdeld?

De Turkse politie heeft twee mannen opgepakt die mogelijk een aanslag planden in de hoofdstad Ankara op Nieuwjaar. De twee mannen zouden gelinkt zijn aan terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat meldt Sky News. 

De politie arresteerde de twee mannen tijdens een antiterreuractie in het Mamak-district in de Turkse hoofdstad. "Een bommengordel klaar voor gebruik en een rugzak gevuld met explosieven" werden in beslag genomen tijdens de politieactie.

De twee zijn gelinkt aan IS en planden volgens de politie een aanslag in een van de drukste wijken van Ankara tijdens de nieuwsjaarsnacht. De daders hebben de Turkse nationaliteit, maar zouden naar Syrië geweest zijn. De politie hield hen al een tijdje in het oog. 

Het is niet de eerste keer dat Ankara geviseerd wordt door terroristen. Op 10 oktober werd de stad al eens het doelwit van een bloederige zelfmoordaanslag toen twee terroristen zich opbliezen tijdens een pro-Koerdische betoging. Het was met 103 doden meteen ook de dodelijkste aanslag in het moderne Turkije.