Dossier President Trump

Trump valt de Clintons aan

Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump haalt hard uit naar Hillary Clinton en haar man Bill. Hij zegt dat Hillary hem niet moet beschuldigen van seksisme als je kijkt naar wat Bill allemaal heeft gedaan.

Op een bijeenkomst in Iowa liet Trump zich uit over hoe belachelijk hij het idee vond van Hillary Clinton als president: “Mevrouw de president, kun je je dat inbeelden?”. Clinton reageerde en noemde Trump seksistisch, maar dat weerlegde hij op Twitter:

“Je kan niet de vrouwenkaart spelen en mij seksistisch noemen als je man een geschiedenis heeft van vrouwenmisbruik,” tweette hij. Daarmee doelt Trump duidelijk op de affaire die Bill Clinton had met Monica Lewinsky.

2 miljoen per week

Trump tweette ook dat hij 35 miljoen dollar onder zijn budget zat. Door zijn flamboyante en provocerende stijl is hij erin geslaagd om de verkiezingsstrijd te domineren zonder dat geld uit te geven. "Ik ga 2 miljoen dollar uitgeven per week, misschien zelfs nog meer", zei hij aan de pers, "Ik ben trots op het feit dat ik het minste geld heb uitgegeven voor mijn campagne, maar eerlijk gezegd wil ik ook geen risico's nemen."