'Rosse extremist' wordt geïnterneerd

De Britse rechtbank heeft een 37-jarige man voor een onbepaalde tijd geïnterneerd, omdat die plannen had om prins Charles te doden zodat prins Harry koning kon worden. De man voelde zich als roodharige vervreemd en wilde daarom dat Harry, ook een roodharige, koning zou worden.

Mark Colborne werd in juni 2014 gearresteerd nadat zijn halfbroer chemische producten en verdachte documenten had gevonden in hun gezinswoning in Southampton. Volgens de rechtbank voelde Colborne zich als blanke, roodharige man vervreemd en gemarginaliseerd.

"Ik wil een massale vergelding"

Hij vergeleek zichzelf met de extreemrechtse Anders Breivik, die in 2011 77 mensen vermoordde in Noorwegen. “Ik wil een massale vergelding, een grote terroristische aanslag die de aandacht vestigt op ons lijden, niet alleen dat van mij, maar ook dat van mijn broeders over de hele wereld”, schreef hij in zijn dagboek.

In zijn dagboek stonden ook plannen om prins Charles te doden. “Hij wordt beschermd, maar niet overdreven. Ik zou mijn leven opofferen voor dat schot. Charles en William doden, zodat Harry koning kan worden.”