Eurostartrein ontruimd in Rijsel

In Rijsel is vanochtend een Eurostrartrein ontruimd om veiligheidsredenen. De trein was onderweg van Brussel naar Londen, maar in het station van Rijsel moesten alle passagiers de trein verlaten en opnieuw langs een veiligheidscontrole passeren. Ook alle bagage werd opnieuw gecontroleerd. De trein kon rond 11 uur opnieuw vertrekken in Rijsel.

Rond 9 uur vanochtend werden de passagiers op de Eurostar tussen Brussel en Londen opgeroepen de trein te verlaten in het station van Rijsel. Dat gebeurde “omwille van veiligheidsredenen”, zo werd op de trein zelf omgeroepen. De exacte reden was lange tijd onduidelijk, maar in een reactie aan VTM NIEUWS verklaarde Eurostar waarom de passagiers opnieuw gecontroleerd werden.

Blijkbaar was een toegangsdeur naar het Eurostarplatform in het station niet afgesloten, waardoor personen zonder controle mogelijk toegang konden krijgen tot de trein. Omwille daarvan moesten alle passagiers opnieuw gecontroleerd worden. Ook alle bagage werd opnieuw gecontroleerd. Volgens Eurostar gaat het om een standaardprocedure.

Afbeelding: Een Eurostartrein in Brussel