Moeder Teresa wordt binnenkort heilig

De kans is groot dat moeder Teresa snel heiligverklaard zal worden. Paus Franciscus heeft een mirakel dat aan haar wordt toegeschreven ook effectief erkend als mirakel. Dat heeft het blad van de Italiaanse bisschoppen Avvenire gemeld. Het Vaticaan bevestigt het nieuws.

Op zijn 79ste verjaardag ratificeerde de leider van de rooms-katholieke kerk de bevindingen van de Commissie voor de Heiligverklaringen dat moeder Teresa een man met een ernstige hersenziekte onverklaarbaar had genezen, nadat zijn vrouw om de tussenkomst van de non had gevraagd. In 2002 was haar ook al een wonder toegeschreven, wat haar op 19 oktober 2003 een zaligverklaring door paus Johannes Paulus II opleverde. 

De heiligverklaring van Moeder Teresa zou op 4 september in Rome plaatsvinden. Een consistorie, een ontmoeting van de paus met kardinalen, moet die datum evenwel nog bevestigen. Geboren in wat nu Macedonië is, leefde Moeder Teresa van 1910 tot 1997. Zij wijdde meer dan veertig jaar van haar leven aan de armen in het Indiase Calcutta. De non kreeg ook al de Nobelprijs voor de Vrede.