Dossier Terreur in Parijs

2 arrestaties in Oostenrijk in onderzoek aanslagen

In Oostenrijk zijn twee mensen opgepakt die ervan verdacht worden iets te maken te hebben met de aanslagen in Parijs. Om wie het precies gaat, is nog niet duidelijk, maar volgens de krant Kronen Zeitung zou het om twee Fransmannen gaan die mogelijk bevriend waren met een aantal daders. 

Volgens Oostenrijkse media zouden ze maandag opgepakt zijn in Salzburg na een tip van buitenlandse inlichtingendiensten. De openbare aanklager Robert Holzleitner verklaarde dat de mannen mogelijk gelinkt zijn aan een terroristische organisatie en iets te maken kunnen hebben met de aanslagen van 13 november in Parijs. 

De twee verdachten zouden via het Midden-Oosten naar Europa gereisd zijn, maar verdere details wil Holzleitner voorlopig niet kwijt omdat die het onderzoek zouden kunnen schaden. 

Bevriend met daders? 

Volgens Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, zouden de verdachten twee inwoners zijn van Frankrijk met Pakistaanse en Algerijnse roots. Zij zouden door Europa gereisd zijn met een aantal daders van de aanslagen in Parijs. Volgens de krant kwamen zij in oktober naar Oostenrijk met valse Syrische paspoorten. Er circuleren ook berichten dat de verdachten aan het wachten waren op een signaal voor een nieuwe aanslag ergens rond de kerstdagen.