Alle scholen in L.A. dicht na bommelding

Alle scholen in Los Angeles zijn gesloten na een bommelding. Dat melden Amerikaanse media. De politie heeft besloten om alle 640.000 studenten van meer dan 1.200 scholen veilig naar huis te sturen.

De politie en de FBI werden op de hoogte gebracht en onderzoeken de zaak. De bedreiging kwam via een e-mail binnen bij verschillende scholen. Aan de ouders werd gevraagd om hun kinderen thuis te laten. Wie al op school aanwezig was, werd naar huis gestuurd. 

"Op het einde van de dag wil ik dat iedere school doorzocht is om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de kinderen en personeel morgen. Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd'', aldus een politiewoordvoerder. Hij verwijst daarmee naar de schietpartij in San Bernardino, waarbij veertien mensen het leven lieten. 

Bijna identiek bericht in New York

Ook in New York kregen de scholen een "bijna identiek" bericht. Daar besloot men dat het om een misplaatste grap ging. "De persoon die dreigementen uitte, beweerde een jihadist te zijn, maar hij maakte fouten waaruit bleek dat het gewoon ging om een grappenmaker", aldus de New Yorkse politie.