Dossier Terreur in Parijs

Verdachten Parijs gezocht in Genève

De Zwitserse politie is in Genève actief op zoek naar vier terreurverdachten die iets te maken hebben met de aanslagen in Parijs. De veiligheidsdiensten denken dat ze zich ergens in de buurt schuilhouden. Volgens lokale media wordt ook nog gezocht naar twee mannen die dinsdagnacht Zwitserland zijn binnengekomen in een auto met een Belgische nummerplaat.

De auto zou volgens La Tribune de Genève opgemerkt zijn in de stad en Zwitserland ondertussen verlaten hebben. De krant weet niet of de wagen ook iets te maken heeft met de vier gezochte terreurverdachten.

"Link met IS"

De krant Le Matin publiceerde een foto van vier bebaarde mannen, die door Amerikaanse autoriteiten werd bezorgd aan de Zwitserse politie. De vier zouden worden gelinkt aan terreurbeweging Islamitische Staat. Dat zegt toch een VN-bewaker van het Palais des Nations in Genève. In dat paleis is het Europees hoofdkwartier van de Verenigde Naties gevestigd. Dat gebouw is ook grondig doorzocht door een aantal zwaar bewapende bewakers, wat zeer uitzonderlijk is. Er staat nu extra bewaking aan de deur (foto).

Extra agenten

“We zijn van een wazige bedreiging overgestapt naar een duidelijke bedreiging”, vertelt communicatieverantwoordelijke Emmanuelle Lo Verso op de Zwitserse radio. In de hele stad zijn extra agenten ingezet. Ook de Joodse gemeenschap zou extra bescherming krijgen.