Angela Merkel is 'Persoon van het Jaar'

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel verkozen tot 'Persoon van het Jaar'. Ze krijgt de titel door haar beslissende rol in de Griekse eurocrisis en de vluchtelingencrisis waarmee de Europese Unie wordt geconfronteerd. Merkel is de eerste vrouw in 29 jaar die verkozen wordt tot 'Persoon van het Jaar'.

"Wir schaffen das"
Time prijst Merkel vooral voor haar inzet in de vluchtelingencrisis. "Geen enkele andere Westerse leider groeide op achter een muur en begrijpt hoe mensen naar vrijheid snakken en welke risico's ze daarvoor willen nemen", verwijst het magazine naar haar Oost-Duitse afkomst. In de vluchtelingencrisis nam Merkel het voortouw door te zeggen dat Duitsland "het vluchtelingenprobleem aankon", maar tegelijkertijd andere Europese lidstaten opriep om ook hun verantwoordelijkheid te nemen.

Voor IS-leider en Trump
Nummer 2 op de shortlist van Time is leider van de Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi. De controversiële Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump eindigt op de derde plaats.