3e terrorist Bataclan geïdentificeerd

De Franse politie heeft ook de derde terrorist geïdentificeerd die op 13 november een bloedbad aanrichtte in concertzaal Bataclan in Parijs. Het gaat om Foued Mohammed-Aggad, een 23-jarige Fransman van Marokkaanse origine. Dat meldt de Franse krant Le Parisien.

Het was een lang en technisch onderzoek, maar de Franse politie is erin geslaagd om nu ook de derde dader te identificeren. Hij stapte samen met Sam Amimour en Ismaël Omar Mostefaï concertzaal Bataclan binnen toen daar een optreden van Eagles of Death Metal plaatsvond. Alles samen schoten ze 89 mensen dood.

Volgens een bron dicht bij het dossier is de jihadist afkomstig uit Straatsburg en met zijn broer en een groep vrienden naar Syrië vertrokken. Het merendeel van hen werd opgepakt in de lente van 2014, toen ze terugkwamen in Frankrijk. Volgens een politiebron bleef de jihadist echter in Syrië. Aggad zou eind vorige week zijn geïdentificeerd door de vergelijking van zijn genetisch materiaal met dat van familieleden, aldus een bron dicht bij het dossier.

Bij de aanslagen in Parijs op de Bataclan, bars, restaurants en in de omgeving van het Stade de France vielen 130 doden.