Republikeinen kraken speech Obama af

Zondagavond gaf president Obama een speech vanuit de Oval Office, naar aanleiding van het bloedbad in San Bernardino. Hij wil IS vernietigen, maar zal geen grondtroepen sturen naar Syrië of Irak. De commentaren van de Republikeinse presidentskandidaten lieten niet lang op zich wachten. Op sociale media maakten ze de speech met de grond gelijk.

De republikeinen vinden dat Obama meer had kunnen doen, dat hij een nieuwe strategie had moeten uitwerken. Het lijkt nu al vast te staan dat de strijd tegen terreur en de wapenwetgeving de verkiezingen zullen domineren. “Helemaal Obama: geen strategie, geen leiderschap. Politiek zoals gewoonlijk,” sneert Carly Firoina. “Is dat alles? We hebben nood aan een nieuwe president, en snel!” schreef miljardair Donald Trump. Senator Ted Cruz liet meteen weten dat hij het wél anders zou aanpakken: “Ik ben van plan het immigratiesysteem aan te pakken dat jihadisten in ons land laat”.

President Obama has finally been forced to abandon the political fantasy he has perpetuated for years that the threat of...

Posted by Jeb Bush on Sunday, December 6, 2015