Vader getuigt over dader San Bernardino

Syed Farook, de Amerikaan van Pakistaanse afkomst, die samen met zijn vrouw verantwoordelijk was voor de dodelijke schietpartij in San Bernardino in Californië, was een aanhanger van de ideologie van Islamitische Staat (IS). Hij was ook "geobsedeerd door de staat Israël". Dat heeft zijn vader gezegd in een interview met een Italiaanse krant.

"Hij zei dat hij het eens was met de ideeën van "Al Baghdadi om een Islamitische Staat op te richten en hij was geobsedeerd door de idee om de staat Israël te bestrijden", zegt de 67-jarige vader van de dader in een interview dat hij in de VS gaf aan het Italiaanse dagblad La Stampa.  De vader kwam in 1973 uit Pakistan naar de VS en heeft ook de voornaam Syed. Hij vertelde dat zijn zoon in zijn jeugd nooit naar feestjes wilde gaan met als uitleg "dat een goede moslim alleen zijn vrouw mag zien dansen".  

De vader zegt nog dat hij zijn zoon ooit één keer met een vuurwapen heeft gezien en dat hij zich toen erg boos heeft gemaakt. Hij zegt niet te hebben geweten dat zijn zoon contact had met terroristen.