5 doden bij gezinsdrama in Lyon

In het Franse Lyon zijn een vrouw en vier kinderen gisteren dood teruggevonden in hun woning. De echtgenoot van 33 werd opgepakt voor verhoor. Hij bekende vandaag dat hij zijn gezin om het leven bracht. Dat meldt persagentschap AFP. De man moet maandag verschijnen voor het parket voor moord.

Het was de zus van de vrouw die zaterdag iets voor 20.45 uur alarm sloeg. De hulpdiensten troffen in de woning de man en zijn dode gezin aan. Het jongste slachtoffer was amper zes maanden oud, zijn broers waren achttien maanden, drie en zeven. De lichamen lagen onder lakens. Volgens de eerste vaststellingen zouden de kinderen gestikt zijn. De moeder vertoonde sporen van een cuttermes. Het vijfde kind van de familie, een veertienjarige, was zaterdagavond bij de grootouders.

"De man geeft toe dat hij de feiten heeft gepleegd. Er komt een psychiatrisch onderzoek, maar het principe van de strafrechtelijke verantwoordelijkheid blijft momenteel", luidde het. De man, een dertiger, zou een verleden hebben in de psychiatrie.