Deze dieven gaan wel heel drastisch te werk

In Denemarken hebben enkele dieven op een wel erg drastische manier een bank overvallen. Ze ramden met een bulldozer een bankgebouw om vervolgens een volledige geldautomaat mee te nemen. Vanuit het gebouw aan de overkant kon iemand de hele overval filmen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd Jack Kyhe, voorzitter van de lokale voetbalclub in het Deense Ringe, plots opgeschrikt door een hels lawaai. Toen hij naar buiten keek zag hij hoe een bulldozer een groot gat had geslagen in het gebouw van het lokale bankkantoor. De twee gemaskerde mannen wisten duidelijk wat ze van plan waren, want één van hen maakte snel een volledige bankautomaat vast aan de bulldozer.

Dat ze gefilmd werden en enorm veel lawaai maakten, leek de twee niet te deren want ze gingen ondertussen gewoon door met de uitvoering van hun plan. De bulldozer reed opnieuw de straat op naar een pick-up die even verder klaar stond. De twee losten de bankautomaat in de wagen, lieten de bulldozer ter plaatse staan en reden meteen weg. Een enorme ravage bleef achter.

Na de passage van de overvallers moesten 11 inwoners van het bankgebouw geëvacueerd worden uit vrees voor instortingsgevaar. Een dag later heeft de Deense politie laten weten dat ze twee mannen heeft opgepakt op verdenking van de overval.