Dolle schutter aan kliniek in Colorado

Bij een schietpartij in Colorado Springs zijn gisterenavond minstens drie doden gevallen en raakten acht mensen gewond. Dat heeft de lokale politie bevestigd. De dodelijke slachtoffers zijn een agent en twee burgers. De dolle schutter kon zich urenlang verschansen in het gebouw, terwijl er verschillende keren heen en weer werd geschoten tussen de politie en de schutter. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden.

De schietpartij vond vrijdag plaats aan een abortuskliniek in Colorado, in het westen van de VS. In totaal verschanste de schutter zich meer dan vijf uur lang in het gebouw. Over de motieven van de dader raakte nog niets bekend. Het is niet duidelijk of de man specifiek de abortuskliniek viseerde. Deze praktijk stoot nog altijd heel wat religieuze Amerikanen tegen de borst.

In totaal werden elf mensen naar het ziekenhuis gebracht, van wie vijf politie-agenten. Eén van hen overleed aan zijn verwondingen, bevestigt de politievakbond nu. De dolle schutter zou ook "onbekende items" het gebouw hebben binnengesmokkeld. De ontmijningsdienst onderzoekt of het gaat om mogelijke explosieven.