'Klokjongen' Ahmed eist 14,1 miljoen

De familie van de 14-jarige ‘klokjongen’ Ahmed Mohamed daagt zijn Amerikaanse school en de stad Irving voor de rechter. De familie eist in totaal een schadevergoeding van 14,1 miljoen dollar. De jonge moslim werd in september tijdens een les op school opgepakt door de politie, omdat een lerares dacht dat zijn zelfgemaakte klok een bom was.

Het nieuws van de jonge Ahmed Mohamed die tijdens zijn les geboeid werd weggeleid door de politie ging de wereld rond. De 14-jarige jongen had zelf een klok gemaakt en wou die op school tonen, maar één van zijn leraars dacht dat het om een bom ging en verwittigde de politie. Die kwam ter plaatse en voerde de jongen geboeid weg naar een jeugdgevangenis.

De reactie van de school en de politie oogstte in september veel kritiek. Nu vraagt zijn familie een schadevergoeding van 4,7 miljoen dollar aan de school, en 9,4 miljoen aan de stad Irving. Bovendien eist de familie ook schriftelijke excuses van de burgemeester van Irving. Volgens de advocaat van de politie, die nu in Qatar woont, werd “Ahmed er duidelijk uitgepikt vanwege zijn ras, afkomst en geloof.”

Na het voorval in september werd Ahmed wereldberoemd. Onder meer de Amerikaanse president Barack Obama en Facebookstichter Mark Zuckerberg nodigden Ahmed uit.

Bekijk ook: