Tesla roept 90 000 auto's terug

De Amerikaanse constructeur van luxueuze elektrische wagens Tesla heeft alle wagens van het type Model S die tot nu toe verkocht zijn, teruggeroepen. Het gaat om zowat 90.000 bolides sinds het model in 2012 op de markt kwam. De wagens hebben mogelijk een probleem met de gordel.

Preventieve maatregel

Tesla besliste om de Model S-vloot terug te roepen nadat problemen aan het licht kwamen bij de voorste gordels bij een wagen verkocht in Europa. In de bewuste terugroepbrief aan de klanten benadrukt het bedrijf van Elon Musk dat het om een preventieve maatregel gaat.  

Bij de wagen in kwestie bleek een gordel niet correct bevestigd te zijn aan een deel van de gordelinstallatie. Het bewuste voertuig was niet betrokken bij een ongeval. Het is volgens Tesla niet zeker dat de gordel zijn werk zou gedaan hebben indien het tot een ongeval was gekomen. Het mogelijke euvel heeft geen betrekking op de achterste gordels.

Een losse schroef

"Begin november kwam de gordel los van een klant die in de passagierszetel zat toen hij zich omdraaide om met de passagiers op de achterbank te praten", aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het probleem werd veroorzaakt door een schroef die niet correct geassembleerd was.