IS publiceert foto van bom vliegtuigcrash

Islamitische Staat heeft een foto gepubliceerd van de bom die aan boord was van de Russische Airbus A321 die crashte in de Egyptische Sinaïwoestijn. De foto verscheen in Dabiq, een IS-propagandamagazine dat verschijnt op glanzend papier en gebruikt wordt om westerse jihadisten te rekruteren. 

"Op 30 september besloot Rusland om luchtaanvallen uit te voeren op ons, een arrogante beslissing van de Russen. We vonden een manier om de veiligheid op de luchthaven van Sharm el-Sheikh te omzeilen en wilden een vliegtuig neerhalen van de Amerikaans-Westerse coalitie, maar het doelwit werd uiteindelijk een Russisch vliegtuig. We smokkelden een bom op het vliegtuig en die heeft geleid tot de dood van 224 mensen." 

De bom ziet er op foto redelijk onschuldig uit: een blikje frisdrank en iets dat lijkt op een ontstekingsmechanisme. Het is op dit moment niet duidelijk of dit effectief de bom is die gebruikt werd om het vliegtuig neer te halen, aangezien de foto enkel in het propagandamagazine van IS te vinden is.