"Geen springstof gevonden aan stadion"

De vriendschappelijke voetbalinterland tussen Duitsland en Nederland, die dinsdagavond om 20u45 in Hannover afgetrapt zou worden, is om veiligheidsredenen afgelast. Dat deelde de politie van Hannover ruim een uur voor aanvang mee. Volgens verschillende bronnen werd er voor het stadion een ziekenwagen vol explosieven gevonden, maar de Duitse minister van Binnenlandse Zaken ontkent dat.

Eerder was er een melding over een verdacht pakketje, maar volgens een woordvoerster van de Duitse politie wees onderzoek uit dat het om een ongevaarlijk pakketje ging. Volgens Bild en een aantal andere Duitse media werd er voor het stadion een ziekenwagen vol explosieven gevonden. De politie waarschuwt dan ook voor een concreet gevaar voor terreuracties in de Duitse stad. 

Na de aanslagen in Parijs van vorige vrijdag was er in Hannover een indrukwekkende politiemacht op de been gebracht. Hannover werd blauw gekleurd door de zwaailichten van honderden politieauto's. De vondst van het verdachte pakketje leidde tot chaotische taferelen op de toegangswegen rond het stadion, die een uur lang geblokkeerd waren. Iedere auto werd door agenten met zaklampen doorzocht, voordat de laatste honderden meters naar het stadion mochten worden overbrugd. Bij de HDI Arena stonden om de paar meter politieagenten met machinegeweren voor hun borst opgesteld.

"Aanwijzing voor bedreiging"

Volgens Duits minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière werd de wedstrijd afgelast wegens "aanwijzingen voor een bedreiging voor de bevolking". Veel meer info wilde de minister niet geven, maar hij verklaarde wel dat er geen springstof gevonden werd. De geruchten over een mogelijke ziekenwagen vol explosieven kon hij dus niet bevestigen.