Dossier Terreur in Parijs

Verdachte Belgische auto in Parijs

In Parijs is dinsdagochtend een voertuig teruggevonden dat mogelijk gebruikt werd bij de aanslagen in de Franse hoofdstad. Dat heeft AFP uit politiebron vernomen. Het gaat om een wagen die is ingeschreven in België. Het gaat om een zwarte Renault Clio die is teruggevonden aan place Albert-Kahn in het 18de arrondissement van Parijs. De wagen is volgens de politie "mogelijk gebruikt bij de voorbereiding van de aanslagen". De wagen stond geparkeerd op een zebrapad in een bocht. De wagen is ingeschreven in België.

“Het gaat dit keer om een leasewagen, geen huurwagen”, heeft een politiebron vertelt aan VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez, die zich in Parijs bevindt. “De Franse politie heeft die auto gisterenavond een aantal uren gevolgd. In die wagen zaten twee of drie personen. In het voertuig werden verschillende wapens van het type Kalasjnikov gevonden.”

UPDATE - Intussen hebben politiebronnen bevestigd dat de wagen gehuurd werd op naam van Salah Abeslam, de man uit Molenbeek die gezocht wordt als achtste dader van de aanslagen in Parijs.