Dossier Terreur in Parijs

Minuut stilte voor slachtoffers Parijs

Europa rouwt om de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Daarom wordt er vandaag om 12 uur een minuut stilte gehouden. De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie en de voorzitters van de Europese instellingen beslisten dat zaterdag in een gemeenschappelijke mededeling.

De Europese leiders benadrukken dat ze diep geschokt zijn en in rouw na de terroristische aanslagen. De terroristen zullen enkel het omgekeerde bereiken van wat ze beogen: "verdelen, angst veroorzaken en haat zaaien". Alles wat op Europees niveau gedaan kan worden om Frankrijk veiliger te maken, zal worden gedaan. "Vrijdag 13 november 2015 zal in Europa herinnerd worden als een Europese dag van rouw."

Ook Medialaan hield vandaag een minuut stilte om 12 uur. Er was vanmiddag bij VTM, Qmusic, 2BE, Vitaya, JOE fm, VTMKZOOM en JIM een minuut niets te horen zijn.

Verdriet hangt over Parijs

Heel Europa hield vandaag een minuut stilte voor de slachtoffers van Parijs, maar in Parijs zelf duurde dat langer. De rouw hangt er over de stad, verdriet overheerst. Terwijl iedereen weet dat het leven voortgaat, worstelen de Parijzenaren daarmee: “Het is moeilijk om geen angst te hebben.”