Dossier Terreur in Parijs

Politie is op zoek naar deze terrorist

De Franse politie heeft een opsporingsbericht verspreid van de voortvluchtige terrorist na de aanslagen van Parijs. Hij heet Abdeslam Salah en is in Brussel geboren. 

Volgens de politie gaat het om een gevaarlijk persoon. "Probeer vooral niet zelf in te grijpen", luidt de waarschuwing op het opsporingsbericht. Abdeslam Salah is geboren op 15 september 1989. Hij is 1,75 meter groot en heeft bruine ogen.

De Franse politie vermoedt dat Abdeslam Salah de achtste terrorist van de aanslagen in Parijs, naast de zeven terroristen die zijn omgekomen bij de aanslagen. Het is op zijn naam dat twee van de wagens die gebruikt werden tijdens de aanslagen gehuurd werden.<\p>

Die wagens werden zaterdag teruggevonden in de buurt van concertzaal Bataclan, waar drie terroristen een bloedbad aanrichtten, en in de buurt van Père Lachaise. In één van de wagens werd een parkeerticket van de gemeente Molenbeek gevonden, wat de speurders naar de Brusselse gemeente heeft geleid.

Abdeslam Salah was samen met zijn broers betrokken bij de aanslagen in Parijs. Eén van zijn broers nam deel aan de aanslagen in Parijs en blies zichzelf op. Een andere broer werd bij de huiszoekingen in Molenbeek opgepakt.

Opvallend is dat Abdeslam Salah zaterdagochtend, enkele uren na de aanslagen in Parijs, nog gecontroleerd werd door de politie. Dat gebeurde op de A2 in de richting van Brussel. Hij was samen met twee andere personen in een ander voertuig onderweg naar ons land. De man stond op dat moment nog niet geseind en werd dus niet opgepakt door de politie. Later kon de politie dat voertuig wel onderscheppen in Molenbeek, maar Abdeslam zelf werd echter niet aangetroffen.