Dossier Terreur in Parijs

"Het was een veldslag in Bataclan"

Op dit moment, de ochtend na de bloedige aanslagen in Parijs, is in concertzaal Bataclan forensisch onderzoek bezig. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez aan de concertzaal waar zeker 76 doden vielen, toen vier zwaarbewapende terroristen binnenvielen en het vuur openden. “Er heeft hier een veldslag plaatsgevonden. Op dit moment worden de eerste lichamen van slachtoffers uit de zaal gebracht."

Gisterenavond vielen vier zwaarbewapende terroristen de concertzaal Bataclan binnen, toen daar een optreden van ‘Eagles of Death Metal’ bezig was. “Na een tiental minuten wild in het rondschieten werden de overlevenden nog drie uur lang gegijzeld”, vertelt Karel Lattrez in Frankrijk.

“Daarna heeft de politie een einde gemaakt aan de gijzeling met een inval. Drie van de vier daders hebben zichzelf op dat moment opgeblazen. Een vierde werd doodgeschoten door de politie. In totaal waren er in Bataclan vier daders, maar mogelijk kregen ze hulp van buitenaf. De vier daders waren niet eens gemaskerd, maar wel zwaarbewapend. Volgens getuigen riepen ze slogans over ‘Allah’.”